| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Полята клавиатура!? Ремонт!?  (Прочетена 2649 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Узунов

• Квантов електрон
  • Публикации: 225
  • Населено място: София
  • +-
Полята клавиатура!? Ремонт!?
« -: 08 Октомври, 2023, 13:45:46 »
Привет на всички.
Случаят е следния...
Полята клавиатура на лаптоп (много китаиски лаптоп, няма марка дори).

Така или иначе няма да се ползва вече това чудо ама се замислих дали няма как да я подкарам клавиатурата му.
Някакъв разтвор на нещо и да я натопя или знам ли и аз...
Някакви идеи!?
"направи за да се научиш, купи за да си имаш"

Неактивен shri

• Квантов генератор
  • Публикации: 967
  • Населено място: Германия Берлин
  • LZ2IX
Re: Полята клавиатура!? Ремонт!?
« Отговор #1 -: 08 Октомври, 2023, 13:59:10 »
В спитр и я изшушаваш. Ако тръгне, зависи от пораженията от полятото. Имам в предвид дали са се окислили нарисуваните върху фолиото сребърни пътечки. Те като заминат и край, каквото и да правиш не става. Често не подлежи на разглабяне. Зглобена чрез горещо-пресовани пластмасови нитове.
Денят е прекрасен, забеляза ли го!

Неактивен Узунов

• Квантов електрон
  • +-
« Отговор #2 -: 08 Октомври, 2023, 14:18:54 »
В спитр и я изшушаваш. Ако тръгне, зависи от пораженията от полятото. Имам в предвид дали са се окислили нарисуваните върху фолиото сребърни пътечки. Те като заминат и край, каквото и да правиш не става. Често не подлежи на разглабяне. Зглобена чрез горещо-пресовани пластмасови нитове.

Еи тея пластмасови "нитчета" и тука са ги ползвали, но за захващане на клавиатурата към панела на лаптопа а редом с това има и една голяма ламарина която се държи от тея нитчета... За тая ламарина е хваната и цялата му карантия... Китаиска му работа.
Утре ако мога ще го снимам...

Копчето за пускане се намира на самата клавиатура и то даваше постоянни 120 ома към маса. Викам си така и така няма го бъде, подадох на лентовия кабел на клавиатурата към 30 волта за кратко и след това като измерих съпротивлението беше килооми. С така "продуханата" клавиатура копчето за пускане работи нормално и компютъра почна да се пуска, но останалите клавиши са на о'ня свят... 
Утре явно ще се хвана да го разпилея целия

Неактивен shri

• Квантов генератор
  • LZ2IX
« Отговор #3 -: 08 Октомври, 2023, 14:29:26 »
Ако си голям интусиаст, натрошаваш сглобката и я разпарчадосваш. Виждаш как седят нещата и ако фолиото с бутоните е здраво измиваш добре със изопропилов или какъвто имаш чист спирт без примеси. Изсушаваш с духаклата на малка жега и сглобяваш. Притискаш хубаво с нещо и лепиш счупените точки с каноконлит и ако стане стане ако не кофата.

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3598
  • Населено място: Варна
« Отговор #4 -: 08 Октомври, 2023, 15:59:55 »
Зависи с какво е полята,ако е вода или чай може да се размине.Миене със чист спирт и сушене,има шанс.Обаче ако е Кока кола или подобно решението е AliExpress.com.Пистите там са рисунка.Ако оставиш за утре или в други ден направо мятай в кофата.

Неактивен navi

• Квантов електрон
  • Публикации: 371
« Отговор #5 -: 08 Октомври, 2023, 19:46:30 »
...добра тема. Вчера комшията със платката https://www.sandacite.com/forum/index.php?topic=17996.30 ми донесе нова. Тоя път от печка Аристон. Варил суроватка да прави извара. Тя излязла и потекла по печката, която взела че угаснала. Отворил я е и я видял полята. Нея пък с какво да обработвам?
Абе знам, първосигнално се задава въпроса - тоя комшия какви печки и скари още има, ама комшулука си е важно нещо😁😁
Приятелски Поздрав!
Иван

Неактивен Узунов

• Квантов електрон
  • +-
« Отговор #6 -: 08 Октомври, 2023, 20:20:27 »
Зависи с какво е полята,ако е вода или чай може да се размине.Миене със чист спирт и сушене,има шанс.Обаче ако е Кока кола или подобно решението е AliExpress.com.Пистите там са рисунка.Ако оставиш за утре или в други ден направо мятай в кофата.

Вино червено... Полят е преди седмица и повече...
Утре ще го разнищя и ще снимам...
Няма да ме е яд ако стане по-зле, ще ме е яд ако несъм опитал.

Неактивен shri

• Квантов генератор
  • LZ2IX
« Отговор #7 -: 08 Октомври, 2023, 20:47:15 »
...добра тема. Вчера комшията със платката https://www.sandacite.com/forum/index.php?topic=17996.30 ми донесе нова. Тоя път от печка Аристон. Варил суроватка да прави извара. Тя излязла и потекла по печката, която взела че угаснала. Отворил я е и я видял полята. Нея пък с какво да обработвам?
Абе знам, първосигнално се задава въпроса - тоя комшия какви печки и скари още има, ама комшулука си е важно нещо😁😁
Със топла вода веро и четка, може и за зъби може меглю чисти мазнините. След като я измиеш хубаво, слагаш във фурната на минимална температура около 50гр. Печеш половин час за да си сигурен, че всичката вода от всякъде е изпарена. Вадиш чакаш да изтине "палачинката да не изгориш езика"  :D и я пробваш ако тръгне добре, ако не се търси повредата.

Неактивен navi

• Квантов електрон
  • Публикации: 371
« Отговор #8 -: 09 Октомври, 2023, 19:47:07 »
Благодаря, Иване,
Ще опитам. Малко съм песимист, щото той вече я е мил с вода и после я е пробвал, без да суши както трябва. Ама да не разводняваме темата на колегата.
Приятелски Поздрав!
Иван

Неактивен Узунов

• Квантов електрон
  • +-
« Отговор #9 -: 09 Октомври, 2023, 22:35:32 »
Благодаря, Иване,
Ще опитам. Малко съм песимист, щото той вече я е мил с вода и после я е пробвал, без да суши както трябва. Ама да не разводняваме темата на колегата.

Няма грижи, темата е с "водниста" тематика така или иначе...
По моя случаи ако е деиствано овреме е имало шанс да се спаси клавиатурата.... Вече е късно!
Разглобих я, но пистите които са били намокрени са станали на черен окис които след като тръкна с памучето просто изчезват! Тръкнах и на здраво място, там всичко е наред пистата не мърда...

Неактивен Узунов

• Квантов електрон
  • +-
« Отговор #10 -: 09 Октомври, 2023, 22:43:02 »
Още малко фото.
На много места има окислено може би над 10!
Това е по темата, ако е деиствано веднага е било поправимо ама собственичката каза "ми тои си работеше 1-2 дена след като го намокрих и след това спря"

Неактивен CVT

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1434
« Отговор #11 -: 09 Октомври, 2023, 22:46:00 »
Мдаа, виното е киселина. По pH не е далече от Кока-Колата. Трябвало е да се действа веднага.

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |