| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Китайски лампи  (Прочетена 1404 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен CVT

  • Адронен колайдер
  • *****
  • Публикации: 1305
  • Населено място: София
Re: Китайски лампи
« Отговор #15 -: 11 Октомври, 2023, 13:43:53 »
...
Повечето от тези типове-образци са създадени от ТЕЛЕФУНКЕН Те знаят как се правят лампи, но дали са склонни да обяснят на китайците след като те не се занимават с такава дейност не мога да кажа.
...

Китайците произвеждат лампи още от 60-те години на миналия век. Най-големия им производител Шугуанг затваря врати чак през 2019 г., но някои от бившите служители вземат малка част от персонала и машините и отварят тази фирма Линлай за която дадох линка по-горе.

Неактивен pansim

  • Квантов генератор
  • ****
  • Публикации: 624
  • Населено място: Сандански
Re: Китайски лампи
« Отговор #16 -: 11 Октомври, 2023, 14:28:46 »
Не приемам мнението на Пансим че производството им било рязане на ламаринки, основното нещо е емисионната възможност на катода, стабилността и срока на този параметър.

 Аз не съм експерт в областа, но помня колко караха руските кинескопи  на шарените им телевизори /езика не ми се обръща да им кажа "цветни"/ :D :D :D
И помня как всеки искаше да си купи телевизор с кинескоп различен от руски предполагам и тогава е имало китайски с надпис Тошиба например ама ние не сме знаели, та толкова за емисионната способност на катода...всичко е въпрос на технология и едва ли руснаците я владеят по-добре от китайците.
Може да съм малко краен в мненията, но нищо свястно руско не съм видял. Обикновено са лоши копия /откраднати/  на западни образци
http://iza99.com/
Българска заваръчна техника с 5 години гаранция
Ремонт на заваръчно оборудване - 0887607722

Неактивен lager

  • Квантов генератор
  • ****
  • Публикации: 907
  • Населено място: село Обидим, обл Благоевград, общ. Банско
Re: Китайски лампи
« Отговор #17 -: 11 Октомври, 2023, 15:59:17 »
Запознат съм със сегашното състояние на тези две фирми, Кьортинг е паднала още по-ниско. Имам предвид миналото време,и не само аз а и другите колеги събиращи техни изделия от ламповата ера има защо да ги предпочитат. Не ми е ясно защо колегата намеси и руснаците.Колкото до руските кинескопи-може би по-точно латвийски знам какви са били. Също знам че във Ворошилов ги рециклираха-сменяха им катоди и отопления. Тогава ставаха още по-добри. Дефицитни времена.

Неактивен малкия

  • Квантов електрон
  • ***
  • Публикации: 103
Re: Китайски лампи
« Отговор #18 -: 11 Октомври, 2023, 16:13:22 »
Стана ми интересно за китайското качество на EL84. Сравнение на EL84 съвременно производство, мнения на потребители. Естествено всичко е субективно, но има обща тенденция в мненията. Превода е автоматичен.

За китайски:
 
Psvane - Говорейки от HIFI гледна точка, тази тръба, обикновено наричана Psvane Classic EL84, вероятно е една от най-добрите аудио тръби EL84, които някога съм чувал. Тази тръба ще се конкурира абсолютно с някои от най-добрите NOS тръби.
.................................
JJ EL844 (по скъпа версия на JJ EL84) - Сложих комплект от тези в моя Blues Jr, заменяйки комплект Mullards. Тези JJ звучат много по-добре и се разпадат много добре.
JJ EL84 - Това са здрави тръби, въпреки че са евтини на цена.
JJ EL84 са солиден избор за надеждни тръби. Не мисля, че звучат най-добре, но са добра тръба, когато се има предвид цена срещу качество. Те също така са склонни да се представят по-добре от по-скъпите лампи в усилватели, които работят с по-високо напрежение на пластината.
Мисля, че тръбите за предусилвател на JJ са надценени, но харесвам усилвателните тръби.
JJ EL84 е солидна тръба като заместител на почти всеки EL84. Трудно е да победиш тази цена.

Руски:
Electro-Harmonix EL84 EH - Наистина хубави тръби. Използваме ги при ремонт на усилватели през цялото време и се представят доста добре. За тези пари са хубави тръби.
Замених стандартните китайски EL84 в моя VOX AC10C1 (заедно с 12AX7 и 16-омов високоговорител Jensen C10Q) и усилвателят оживя! Честотната характеристика е много по-широка; звънецът VOX е там и ламповата микрофония също е изчезнала. Отлични предусилватели и електрически тръби от Electro-Harmonix; много доволен от резултатите.
Най-безопасната тръба заедно със Sovtek EL84 и M.
.......................
Sovtek е може би единствената марка, при която знаете кои тръби поръчвате и какво ще получите. Fender ги използва, аз ги използвам. Те са издръжливи, нискошумни и звучат страхотно!
Sovtek EL84M (военна) - Страхотни супер чисти тръби. Много музиканти предпочитат топъл дисторшън на обикновения EL84 пред по-строгия – чист тон на EL84M.
реших да опитам Sovtek el84 Страхотен звук. Никога не се връщайте към JJ!
Поръчвал съм тези лампи 2 пъти и никога не са ме подвели. Работят много сплотено с моя усилвател, отколкото JJ или Tung-Sol. Отлично съотношение цена/качество.

Относно това дали китайците са копирали Telefunken:

Оригинален Telefunken EL84 - Захранващите лампи Telefunken са едни от най-добрите и надеждни електрически лампи в света. Ако търсите звяр от EL84, тогава това е вашата тръба.

Новото производство под марката Telefunken:

Telefunken Black Diamond EL84 - Купих ги, за да заменя JJ el84, трябва да кажа, че те наистина не отговарят на цената. Знам, че по същество са JJ тръби с по-добър QC, но със сигурност не звучат по-добре. Имах страхотен опит с Mullard RI и се надявах на нещо подобно. Разочарован съм със сигурност.

Ето и страницата:
https://www.tubedepot.com/t/tubes/power-tubes/el84-6bq5-7189
“Страна безъ собствена индустрия е колония” - Сава Алтимирски "Бралтъ"

 

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |