Здравейте,
Тези дни lager ме подсети, че бях обещал да покажа какво съм посъбрал от марката Награ. И колкото да ми е неприятно, признавам си, да седя и пиша на компютъра днес намерих време да го направя.
За фирмата и изделията няма какво да пиша. Има страшно много информация и който го интерсува, може да прочете. От забележителната биография на създателя на фирмата Стефан Куделски до още по-забележителните му машини, от първата Награ през 1951 г. до наши дни. Само да вметна, че наистина фирмата работи, както самите те казват, по военни и авиационни стандарти. И са прави, защото и при петте магнетофона трябваше само козметика, иначе просто си работят! Май само на монитора трябваше да се справям с поразиите от изтекли батерии и един ел. кондензатор на едното захранване? Най-много ме забави да подкарам ares-c, защото не знам английски, а това не е типичен магнетофон, а компютър с много възможности за една звукозаписваща машина.
Сега ги показвам по хронология с отбелязана годината на влизането им в произаводство:
Стефан Куделски (1929-2013)Nagra III (1957)Nagra IV L (1968)Nagra 4.2 (1972)Nagra E (1976)Nagra ares-c (1995)Монитор DH (1963)-активна тонколона по нашему
Миксер BM (1960)Захранващи блокове-левият за Награ III, десния за останалите без Арес