Извинявам се на CVT за леко ненормалния тон на писането ми.Искам колеги да знаете че не се занимавам с монтаж на термопомпи,нито съм рекламен агент на фирмата-производител.Давам резултатите за да могат колеги колебаещи се между разни източници на топлина да имат някаква обективна представа.Консумацията на ел.енергия до днес на обед е 59.8 квч. или около 12лв.Режимът не се е променил-помпата не е изпадала в ON/OFF, консумира между 4 и 5 ампера.Друга изненада-много е тиха (оборотите на вентилаторите са ниски), иначе е монтирана под прозорец на стая в която се спи.Пак ще пиша че отвън не е много студено-3-4 градуса през ноща. Моделът може да се види на първите снимки които съм сложил.Видях когато дойдоха да я пуснат че вътре на мейн борда има съединител в който се включва блуту и на телефон се виждат основните данни-моментна консумация, обороти на вентилаторите и др. Аз реших да сложа електромер само за нея за да мога да следя разхода и евентуално ако надхвърли някаква сума да мога да мина на дърва.Не че дървата са по-ефтини. В момента до който цената на тока за населението е сегашната ще го ползвам и си пазя дървата. Най-вероятно след Нова Година ще се смени-опазил ни Бог.За алтернативата ДЪРВА-включих се в списък за доставка август месец,сега едва ми предлагат букови дърва на цена 200лв.Тук обръщам внимание на факта-става дума за трупи, уловката е че от един кубик труп излизат 1.6 куб. дърва.Много добре, но труп не влиза в котела,иска рязане, цепене, следователно бензин и ток и жива сила. Понеже някой спомена и климатици следващия път ще ви споделя опит и данни и за този вид отопление с конкретни типове на устройства които ползваме и разход на ел. енергия.