| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Търси се повече информация  (Прочетена 966 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен lager

• Квантов генератор
  • Публикации: 928
  • Населено място: село Обидим, обл Благоевград, общ. Банско
Търси се повече информация
« -: 25 Септември, 2021, 20:07:05 »
Отскоро съм притежател на рядка джаджа-според днешната терминология. Иначе става въпрос за доста стар елемент-част от оборудването на немските танкове от WWII. Ларингофон L38114 в доста добре запазено външно състояние е тази моя нова придобивка. Разглобявана е от бившия и собственик-тогава това е било сравнително лесно. След като е престоял заровен в боклуци повече от 20 години на мен ми беше доста трудно. Ларингофонът е споменат само в руски военноисторически музей-в раздел за немски пехотни радиостанции.Там има само снимка как изглежда отвън.След разблобяването му разбрах че по принцип на действие е въгленов микрофон.Как действа не ми стана ясно-отвън има текстолитова капачка без отвор, има метална мембрана, но тя е залепена за корпуса. Колко силни трябва да са вибрациите на ларинксите за да предизвикат изменение на съпротивлението на микрофона, все пак танковете Тигър и дригите не са Мерцедес или Ройс. Който е запознат или може да намери инфорация да пише тук-ако има желание.

Активен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3557
  • Населено място: Варна
Re: Търси се повече информация
« Отговор #1 -: 25 Септември, 2021, 21:16:57 »
При теб е само част от гарнитурата http://www.rkk-museum.ru/vitr_all/exhibits/436_e.shtml

Неактивен lager

• Квантов генератор
  • Публикации: 928
  • Населено място: село Обидим, обл Благоевград, общ. Банско
« Отговор #2 -: 26 Септември, 2021, 19:10:14 »
Колега, среща се в различни конфигурации-това на снимката от вашия линк е с допълнителна слушалка.Ако имате интерес вижте на същия сайт снимки на ларингофона Kmf.b.Това точно е моят вариант. Комутатор и триизводен съединител са налични при мен, имам и два чифта слушалки с които често се е окомплектовал. Както писах не ми е ясно как работи-при всички въгленови микрофони мембраната е подвижнаи тя притиска въгленовия прах към неподвижния електрод-чашка. Естествено нужно е постояннотоково захранване.Може би трябва да се търси информация в раздели за танкови радиостанции. Колегата PDM може би има такава.

Неактивен CVT

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1354
  • Населено място: София
« Отговор #3 -: 26 Септември, 2021, 21:16:52 »
Защо просто не пробваш колко добре работи? Тук са дали проста схема: цък!

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |