| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Намирате ли бележки и други неща в радиата си?  (Прочетена 1022 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен lampamp

• Квантов електрон
  • Публикации: 405
  • Населено място: Стражица
Днеска се сдобих с един Кортинг. И вътре изникна бележчица на кого е било радиото.

Вие попадали ли сте на подобни неща.
Ще му се търсят и батерийни лампи.
« Последна редакция: 23 Април, 2021, 13:11:09 от lampamp »

Неактивен rolling_heads

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1947
  • Населено място: Пловдив
Re: Намирате ли бележки и други неща в радиата си?
« Отговор #1 -: 23 Април, 2021, 14:21:18 »
Бележки не, но подписи и имена по шасита лампи капаци и сандъци

Неактивен lampamp

• Квантов електрон
« Отговор #2 -: 23 Април, 2021, 14:33:18 »
Тая доста стара, не се е загубила при все ремонти на радиото.

Неактивен Младенов

• Квантов електрон
  • Публикации: 176
  • Населено място: София
« Отговор #3 -: 23 Април, 2021, 15:32:00 »
Радвам се че ще го връщаш в оригинален вид, ако знаех че си съфорумец щях да ти отстъпя още малко от цената. Аз нямаше да се заема да го правя,не обичам преработвани радиа. Успех в реставрацията.
e-mail; mladenov_78@abv.bg

Неактивен lampamp

• Квантов електрон
« Отговор #4 -: 23 Април, 2021, 17:04:37 »
Е зор ще даде липсващия междукаскаден траф на крайното стъпало, поне да имаше снимка из нета какъв е като форма и габарит и къде е разположен. Радиото ми харесва радвам се, че го взех от колега.  :hi:

Неактивен ditronix

• Квантов електрон
  • Публикации: 421
  • Населено място: Провадия
« Отговор #5 -: 23 Април, 2021, 18:38:32 »
Е сега ще ви разкажа интересен случай с такава бележка  :D През 1971-ва бях на стаж в един сервиз в Провадия. Един ден шефът вика "Давай да отиваме в магазина, докарали са телевизори, да ги пуснем по рафтовете!". Отиваме в магазина, почваме да вадим от кашоните телевизорите, нареждаме ги по рафтовете и след това шефът почва да ги тества. Тоя тръгва, оня тръгва, 1-2 броя обаче не заработиха. Отваряме единия, изгорял бушон. Кога, как- кой да ти каже. Сменихме го и ТВ-то светна. Отваряме другия- бушоните цели. Сваля шасито шефа, гледаме- вътре закачено едно картонче. И на него написано " Колега, да не си губиш времето, смени еди какво си!"  :o Шефа гледа, гледа и започна да псува.  :D Метнахме телевизора в колата, закарахме го в сервиза. Сменихме каквото беше указано и телевизорът си потегли като момиченце!  ??? Няма да го забравя тоя случай, още умирам от смях като се сетя за него......
DRL  модули за всички видове автомобили!

Неактивен lampamp

• Квантов електрон
« Отговор #6 -: 23 Април, 2021, 19:41:54 »
И колегата Bobi MW  ми даде един филипс, на него имаше бележка че му е изгорял трафа написана и завързана за него..

Неактивен navi

• Квантов електрон
  • Публикации: 367
« Отговор #7 -: 26 Април, 2021, 23:49:28 »
Интересна тема. Намирал съм много неща - от обяснение тази и тази лампа е сменена поради военната ситуация(липса)с еди каква си, като схемата е преработена еди как си, до банкноти, пощенски марки и т.н. Но тези две марки от радиото което правя сега (Менде 138В) направо ме шокораха. Едното е купон за хляб - 25 грама!!!! Другото е също нещо подобно, ще трябва да разпитам. 146004-0
Такива неща ме карат да се замисля...
Приятелски Поздрав!
Иван

Неактивен CVT

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1352
« Отговор #8 -: 27 Април, 2021, 07:57:14 »
Купона е за 2 дажби по 25 грама хляб (може да се среже на две). Този тип са от най-редките. Изглежда че датира преди ВСВ. Иначе масовите са 50 грама единични и 10 грама през войната. Бих го занесъл на нумизматик за експертно мнение.
« Последна редакция: 27 Април, 2021, 08:17:30 от CVT »

Неактивен ditronix

• Квантов електрон
  • Публикации: 421
  • Населено място: Провадия
« Отговор #9 -: 27 Април, 2021, 09:39:12 »
Малко встрани от темата е, но е интересно- имам пощенски марки от Германия, от периода след Първата световна война, когато инфлацията е била огромна, с препечатани върху тях стойности от милиони дойче марки. Дали имат някаква стойност- не знам, вероятно да и вероятно ще стават все по-ценни..... Дано!  ;)
DRL  модули за всички видове автомобили!

Неактивен Валери

• Модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3928
« Отговор #10 -: 27 Април, 2021, 11:18:42 »
Иване (navi), пусни тема в RBF, ще е интересно какво ще напишат немските колеги. Хляб 25 грама, хм, то в Ленинград по време на обсадата е бил повече  :unknown: .

Неактивен ahedproductions

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1986
  • LZ1SWE
« Отговор #11 -: 27 Април, 2021, 16:02:04 »
На минимума там е бил 30 грама.
Мисля, че този купон е за 50 грама, но има възможност за бартер по този начин - който каквото му трябва, обменя си купони или част от купони.
Това парче история е ценно, несъмнено. Дано да бъде оценено подобаващо от нумизмата.  :hi:
Лаборатория по електроника и радиотехника "Етер"

Неактивен Ангел Симеонов

• Квантов генератор
  • Публикации: 819
  • Населено място: Русе
« Отговор #12 -: 27 Април, 2021, 21:20:49 »
И нещо  0т мен.Бележката беше сгъната личи си и завит катодния кондензатор на крайната лампа не помня на кое радио.

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |