Намерих на тавана си един стар уред - вобулоскоп tr-0813.
Дайте идея дали си струва да го възстановявам ,като го включих и загря,едва,едва светна тръбата.Имам такава от мед-стари апарати и мога да я сменя но съм до тук.Нито знам как се работи с него нито нищо трябва да тръгвам от нулата и кабели да му направя! . . .
Назад в темата е поописано какво се прави.По принцип искам да пренастроя Селена на 88-108 и да стане като фабричната В215 която имам за мостра чистонова фабрично направена за износ на 88-108!
Освен,че смених кондензаторите по табличката развих намотки от осцилаторната и вч бобинки,като гледах от фабрично произведен блок.Прекопирах го 1към1.Бачка свири хваща станции,но не като фабрично направената от завода Селена В215.Стигам до извода,че тия кучета казаците са пипали и хетеродина.За целта искам да направя измервания.Да се убедя за себе си в някой неща.Много съм чел от руснаците по темата и сърцевини заменят и много друти простотии.Даже си мисля да заменя бобинния настройваш блок с един пиезо-филтър и трябва да стане.
Всичко го правя от любов към спорта не с търговска цел.Както съм насъбрал около 30-40 селени.Доста съм пренастроил що годе успешно.Някой станции са слаби други силни трети дрезгавеят,а при фабрично направената всичко е топ-като западен радиокасетофон.