Здравйте,
това радио го показах в темата с колекциите ми ...
Та днес го отворих за да сменя EL84 , прави ми впечатление че като загрее звука се влошава значително ...
Късмет ли е не знам , но точно като му махнах капака и го пуснах захранващия резистор отиващ към бушона започна да се прави на бенгалски огън
Махнах го и сложих два по 10 ома да се разпределя температурата (оригиналния беше 27 ома ) .
Та по темата , викам дай да го включа на радио да видя какво ще хване . Първоначално абсолютно нищо
Забелязах че пластиката превключваща м/у ФА и външната антена липсва (гетинаксовата свързана с бутона)... Ако някой има моля да пише на лични , мога да пратя и снимки . За проба взех от друго радио . Естествео като я сложих си заработи супер .
Изключително много ме впечатли че само с феритната антена , без външна в панелен блок хвана БНР Хоризонт и още към 10 чужди станции
.
Проблема ми е с УКВ . Спомням си преди хващаше поне 2-3 станции чисти , сега с външна антена получавам на няколко места само много силен бръм. Звучи сякаш радиото навлиза в осцилация и като го оставя става още по силна ... Някакви идеи ? Нямам голям опит с радиата
През някъде около две -три минути станцията намаля почти до нула , но след 10 секунди си се усилва ... Не знам и това на какво се дължи (на СВ)