VALKIN:
Благодаря за мислите и помоща! Отговарям:
- Бъркалката работи ПЕРФЕКТНО, самата и конструкция и мотор са страхотни и нямат нищо общо с чешката, която е чисто нова, но е много по-нисък клас...
Котлона не мога да разбера дали грее, тъй като не мога да го включа, поради посочената причина, четрябва да са окъсени (или свързани) вход 3 и 5 на ДИН входа.
- ДИН входа е DIN 12878 class 2, има 5 входа и един в центъра, който не е номериран и на схемичката върху него пише, че за да работи иска 1V в единия вход и 3mA в вход 1 и 3 (или само в 1-ви, не се разбира), схемата показва термометър, свързан към 1 и 3 и отгоре тези стойности. Предполагам може да се окъси с резистор??
- окъся ли го вече включва веригата за подаване на ток към котлона и мога да го пробвам, но работи, тъй като го мерих на омаж и дава правилен, което би трябвало да значи, че не е прекъснат/изгорял нагревателя...
- кутията с амулата е точно за контрол на снимания термометър, той има жиачна част долу до 200 градуса и същата горе, която се регулира чрез въртене на ччерната горна част, което пък прави една жичка да слиза надолу към живака и като живака стигне задаената температура да даде контакт и да прекъсне. Точно това е, тъй като съм я виждал свързана и е точно за този термометър.
VALKIN
Ако си в София, и си съгласен да ми я оправиш по какъвто начин решиш, може с външно реле дигитално, може както искаш само ми казваш какво да купя (преди или след като ти я донеса да я видиш) и ти го доставям + достойно заплащане за труда и 1 бутилка Jamison.
Всичко по схемата изглежда работи и наистина такова termorele PT100 /RT1000 върши работа како посочи Didov от превода на полския сайт.
Може да се избегне термодвойката, като се окъси и се върже външен контролер с термопроба, закрепена за котлона, който просто да включва излючва цялата плоча.