Изясних си казуса. Устройстово, което ми е нужно, се нарича "риболовна макара" (за спининнг). Там са пет навивки на слой, на мен ми трябват 27, но това са подробности. Ще прося от местните рибари някоя счупена, за разглобяване и анализ.
Целият проблем възниква от това, че ако искам да имам евтин принтер, който да е затворен в кутия, с вратички и т.н., то се налага да експлоатирам такива, които не са годни по своята същност. Тук има значение и цената, защото има и принтери, които са си годни, но са скъпи. Не за мен, не е проблем да си позволя и скъп. Скъпи са поради ниското търсене на такива услуги, поради съществуващото недоверие у хората.
По тази причина се налага да се ползвам разни странни изделия, които работят със собствен размер макари. Да слагам външни качки и да ползвам оригиналните, с които се доставя материалът пак не става. Аз дебна какво ще изпадне на "без пари", а то е по бройка или две, като макарата може да е с всякакъв размер. Значи трябва да се пренавива. Мога да навивам някакво количество на ръка, но тогава има преразход на материал. Отделно и това, че материалът не е добре да седи незапечатан, защото се вдървява. Особено PLA. Трябва да се помисли и за схема за отвръщането му, но едно по едно ще бъде.
Отвлякох се. Някой, ако има макара за подаряване, да е с безконечен винт предпочитам, да пише на ЛС. Ще попитам и тук де, в крайречен град съм, но не пречи да има и няколко за анализ.