Честито за стругчето , съветвам те да му направиш пълна профилактика на лагерите . Дори да ти се струва че са наред след тези години задължеително трябва разглобяване , почистване и смазване на лагерната група .
От опита ми със стругове( ТОС 80, Р105 ,ТВ-16) всички са били за тази операция .
Здравей, Драгане!
Това е първото което направих - разглобяване и почистване из основи. Когато го взех от търговеца, приличаше на буца кал и ръжда. Доста препарати на "вюрт" отнесе докато се очовечи.
Историята не му я знам. Купих го от Български сайт за продажба на машини на вехто. Търговецът взе да се хвали, че " Чак от Лайпциг " го докарал.
Така като гледам, със всичките липси и проблеми с които го взех, може да е било от някои "Вторични суровини" - но фактът е, че въпреки цялата мизерия по него, заработи! И това ме мотивира да го взема.
Жорка, че сме прибрано племе - така си е! Но все пак, това съм завършил някога си (когато бях млад и глупав)- сега съм само глупав
) Това до миналата година работех и при другарите шапкари - про3 стругар.
Сега реших да почна да си работя за себе си. Е, и бандата приятели около мен.
Сега без майтап, ама какви копченца за последния усилвач си врътнах от алуминий и неръждавейка - лигите ще ти потекат!
Оказа се че машинката е доста прецизна и е идеална за дребни детайли. То тя едри и не може.
Янко, работилницата е служебна. За сега, докато се уредя с къща ще седи в работата, пък после... Е надявам се да дойдеш и да видиш!
Та така... Благодаря Ви колеги и приятели за милите пожелания - и когато се наложи - с удоволствие бих помогнал с наличния инвентар.