Транзисторът, който "ни се е видял като 2Т6822 или 23" си е точно такъв! Неправилно го заменяш с 2Т6551. Не се заблуждавай да мериш напреженията на базите, те се менят там постоянно. Така, както е начертан захранващия блок от 2N3055 излиза +10V да речем. Към тоя плюс, през някакъв резистор (или трансформатор примерно) се свързват колекторите на N-P-N транзисторите, а емитерите им директно или пак през резистор отиват на минуса. С P-N-P ранзисторите нещата са точно обратно- колектори на минус, емитери на плюс. Огледай платките добре, определи къде какви ранзистори ще се слагат. SFT 308 (307) са германиеви и са много трудни за управляване и "подчиняване". Освен това стареят с времето. Замяната им със силициеви в повечео случаи е невъзможна или свързана с такива сметки и тестове че не си струва. Според мен е удачно те да се сменят с нещо вносно, но пък трудно откриваемо. Аз си мисля, че руски МП26 могат да се намерят и да се опита с такива. Имам двадесетина нови SFT 308 и наскоро взех да ги проверя с една идея да ги ползвам заради ниското напрежение на преходите. Уви. Нелогични, смешни резултати, получени с всичкомера. И се отказах. Ако не ти се свидят 3-4 лева за куриер, мога да ти изпратя два AD301 и някой друг руски, мисля, че и МП26Б ще се намерят. Но решавай докъм 9-10 часа сутринта, защото около обяд ще ходя до куриерите, да ги изпратя. След това вече не знам кога ще мога. В петък хич не е сигурно, ще остане за другата седмица.....