| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Въпроси относно захранващ блок  (Прочетена 1664 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ditronix

• Квантов електрон
  • Публикации: 421
  • Населено място: Провадия
Прилагам снимки, а въпросът е възможно ли е по принцип минусовия извод на греца да е висящ във въздуха??? Повреден беше Q4, също така беше прекъснал F1. При огледа не можах да установа къде отива споменатия мунусов извод на греца. Свалих и греца, като при процедурата заедно с него падна и падът на този извод. Оглеждането на платката не доведе до нищо. Няма следи този извод да е бил свързан някъде! Днес ще дойде новият транзистор, ще възстанова платката, но очакванията ми са захранването да не заработи. Възможно ли е този извод да е бил оставен висящ? Всяко едно мнение ще ми бъде от полза! Благодаря!

DRL  модули за всички видове автомобили!

Неактивен pansim

• Квантов генератор
  • Публикации: 634
  • Населено място: Сандански
Re: Въпроси относно захранващ блок
« Отговор #1 -: 07 Юни, 2019, 08:18:13 »
Странно е, но от китайците всичко може да се очаква. Явно греца в конкретния случай не се използва като такъв. Проследяването по платката и съставяне на приблизителна схема...това е
http://iza99.com/
Българска заваръчна техника с 5 години гаранция
Ремонт на заваръчно оборудване - 0887607722

Неактивен azop_v

• Квантов електрон
  • Публикации: 260
  • Населено място: Ст.Загора
  • очаквай неочакваното...
« Отговор #2 -: 07 Юни, 2019, 09:00:18 »
.........
Възможно ли е този извод да е бил оставен висящ? Всяко едно мнение ще ми бъде от полза! Благодаря!

Вярваш ли, че китаец ще се мине?!?  :D
Да не би платката да е многослойна...
Няма как да бъде поставен Грец и да не се използва. По-добре провери с уреда дали има връзка с друга точка от платката.

Успех!  :drinks:
Timeo Danaos et dona ferentes...

Неактивен iss

• Квантов електрон
  • Публикации: 207
  • Населено място: SF
« Отговор #3 -: 07 Юни, 2019, 09:06:44 »
F1 не се вижда на снимката, да не би да става дума за F3 (fuse 1A)?
CR3 има 4 пина, но това не го прави автоматично грец :). Какво пише на корпуса?
Какво пише и на корпуса на големия елемент точно под CR3 (не  може ли това да е грец) ?

Неактивен chav_chav

• Квантов генератор
  • Публикации: 630
« Отговор #4 -: 07 Юни, 2019, 09:20:39 »
Според мен е изкъртено фолиото,когато е махнат греца.Поне това виждам.

Неактивен styrshel

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1567
  • Населено място: Варна
« Отговор #5 -: 07 Юни, 2019, 09:37:19 »
CR — Diode (TVS, thyristor, Zener, asymmetrical varistor, photodiode, stabistor, varactor
overvoltage absorber) — Диод (лавинный диод, тиристор, стабилитрон, варистор с асимметричной ВАХ, фотодиод, стабистор, варактор, поглотитель перенапряжения)

Неактивен Yassen

• Квантов електрон
  • Публикации: 331
  • Населено място: София
« Отговор #6 -: 07 Юни, 2019, 10:07:05 »
вниматело изстържи бялата боя в правоъглълника до отлепения пин и виж тънката писта от писващия пин къде отива. Вероятно минусовия извод отива към маса, малко по-вляво вдясно минусовия извод на липсващия C41. Този грец да не е за захранване на дежурната част?
Бъдещето принадлежи на онези, които вярват в красотата на мечтите си.

Неактивен chav_chav

• Квантов генератор
  • Публикации: 630
« Отговор #7 -: 07 Юни, 2019, 10:33:12 »
Пусни снимка на цялото.От какво е?Име!Не можем да гадаем от някакви миниатюрни снимки.Не може да не е закачен минуса!

Неактивен ONZI

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1039
  • Населено място: Севлиево
  • Митко Матев 0886739549
« Отговор #8 -: 07 Юни, 2019, 13:07:00 »
Я огледай внимателно да не би да се ползват 2 диода от греца гледам че има и 2 кондензатора,дане би да правят умнижителна напрежение.На колко волта се захранва тази платка ?

Неактивен ditronix

• Квантов електрон
« Отговор #9 -: 07 Юни, 2019, 14:57:52 »
Благодаря за включванията! Започвам по реда на отговорите.
pansim, същите мисли и на мен ми се въртят в главата. Колега от друг форум предполага, че минусът на тази част от схемата се формира от големия грец.
azop_v,  платката е двуслойна. Няма преход точно там, с уреда проверих навсякъде, преди да го сваля тоя грец. Никъде нямаше връзка с тъпия минус!
iss,  нещото е грец, проверено е, 1А 600V. Да, предпазителят е F3, 1A. Грешката е моя, съжалявам!
styrshel, грец е човече, проверено е.
Yassen, сега ще поизстържа боята от белия печат, но снощи съм разглеждал платката на силен прожектор, с лупа.... Няма връзка с минуса на големия електролит спред мен, но ще пусна ножчето в действие.
chav_chav, да, фолиото е отлепено, но си стои на крачето на греца. Разглеждано е под лупа, няма никакви следи да е откъснато от някаква писта. Платката е от дефибрилатор, проблем е това, че платката е от медицинска апаратура и там не може да се допускат простотии. Другото озадачаващо е, че на оригиналния транзистор- корпус D2pack- на средния крак, който практически е изрязан, се вижда, че нещо е окъсило към сорса - има опушване и петънце затопен метал. Но синът ми казва, че са му занесли апарата напълно сглобен и той го е отворил. Платката се намира под други две платки и според него точно така не може да се е случило. Но очите ми виждат друго.... Та частите вече са в мен и ще започвам опитите да съживя платката, да видим.
ONZI, има и подобни съждения, както вече писах, след малко стоплям поялника и започвам.
Това е положението. Ще пиша какво е станало.

Неактивен pansim

• Квантов генератор
  • Публикации: 634
  • Населено място: Сандански
« Отговор #10 -: 07 Юни, 2019, 15:22:08 »
В заваръчната техника съм срещал решения с три еднофазни греца да се изправя трифазно напрежение. При условие че общата консумация си е за един 25А трифазен грец.
 Всеки си прави каквото му е изгодно...в момента на производство. В Есаб пък старите им трифазни машини са с два монофазни греца ето и схемата
Та...всичко е възможно. :drinks:

Само проследяване и изясняване принципа на работа. Другото е хвърляне на боб
http://iza99.com/
Българска заваръчна техника с 5 години гаранция
Ремонт на заваръчно оборудване - 0887607722

Неактивен ditronix

• Квантов електрон
« Отговор #11 -: 07 Юни, 2019, 17:08:21 »
Да, явно става въпрос за конкретно схемно решение. Проблемът е решен. Захранването заработи, надявам се нормално. Дава номинирания ток в изхода, утре ще бъде поставено на мястото си. Оказа се че наистина минусовия извод на греца не е свързан никъде. Вероятно минуса се формира от големия грец, или пък в схемата се ползват два от диодите в шибания малък грец! Върнах го на мястото му (греца), смених предпазителя и транзистора- повредените- и всичко заспа! Това е!
Благодаря на всички за включването!

Неактивен shri

• Квантов генератор
  • Публикации: 935
  • Населено място: Германия Берлин
  • LZ2IX
« Отговор #12 -: 07 Юни, 2019, 20:46:40 »
Да щом е дефибрилатор, възможността да офази е сведена до минимум. Там батерия прави импулсите, иначе вместо да съживим пациента, ще го...........
Денят е прекрасен, забеляза ли го!

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |