Благодаря за включванията! Започвам по реда на отговорите.
pansim, същите мисли и на мен ми се въртят в главата. Колега от друг форум предполага, че минусът на тази част от схемата се формира от големия грец.
azop_v, платката е двуслойна. Няма преход точно там, с уреда проверих навсякъде, преди да го сваля тоя грец. Никъде нямаше връзка с тъпия минус!
iss, нещото е грец, проверено е, 1А 600V. Да, предпазителят е F3, 1A. Грешката е моя, съжалявам!
styrshel, грец е човече, проверено е.
Yassen, сега ще поизстържа боята от белия печат, но снощи съм разглеждал платката на силен прожектор, с лупа.... Няма връзка с минуса на големия електролит спред мен, но ще пусна ножчето в действие.
chav_chav, да, фолиото е отлепено, но си стои на крачето на греца. Разглеждано е под лупа, няма никакви следи да е откъснато от някаква писта. Платката е от дефибрилатор, проблем е това, че платката е от медицинска апаратура и там не може да се допускат простотии. Другото озадачаващо е, че на оригиналния транзистор- корпус D2pack- на средния крак, който практически е изрязан, се вижда, че нещо е окъсило към сорса - има опушване и петънце затопен метал. Но синът ми казва, че са му занесли апарата напълно сглобен и той го е отворил. Платката се намира под други две платки и според него точно така не може да се е случило. Но очите ми виждат друго.... Та частите вече са в мен и ще започвам опитите да съживя платката, да видим.
ONZI, има и подобни съждения, както вече писах, след малко стоплям поялника и започвам.
Това е положението. Ще пиша какво е станало.