Здравейте колеги
,
докато чакам части за всичките ми останали проекти се хванах със вегата да видя какво и е на нея. Първото нещо което забелязах е че липсват крушките на скалата, 4 броя са и са свързани като бушони,затова не може да работи без тях...Фактически скалата е със четири осветявания и отделните секции са отделени.Пример ако сте на дълги вълни само частта за дългите вълни се осветява и т.н. Проблема е че не мога да намеря точните крушки,просто не се продават или аз не търся на правиното място...Със резба са като на фенерче , 18 волта 0,1 ампера по схемата на радиото. Най близките които имам са 24 волта,при включването светват много ярко и като започне да загрява почти загасват...Така че ще трябва с оригиналните... Ако на някой му се намират да пише на лични
Въпреки че е с грешните крушки все пак направих малко диагностика
Така,два електролита бяха отворили .Съответно когато лампите загрееха започваше някакъв страшен бръм...Смених ги ,както и почти всички останали. Поради факта че не съм толкова навътре в тази област и може и да не успея да го оправя или да го настроя правилно не смятам за сега да правя реставрация...По нататък,ако работата му ми хареса тогава.За сега успях да вкарам в режим усилвателя. Вкарвайки сигнал през входа на грамофона получавам активност,доста добра при това. Така,сега за самите радио функции, прави ми впечатление че в процеса на загряване на лампите се появява активност на всички честоти ,но когато загреят напълно след някъде още 10 секунди всичко изчезва,сякаш запушва нещо...Нямам представа но главната пилотна лампа е свързана като бушон за подгряването и не искам да го включвам много докато не намеря правилните крушки...
Ето малко снимки и на радиото