Един от отговорите беше точно такъв-не ти трябват карти, гледаш справочника и бучкаш щифтове. Пропуснат е момента,че трябва да погледнеш най-напред тези картинки които съм показал и да ги сравниш с цокъла на лампата в справочника.Като пример-цокъл със седем крачета (EL 95) краче 1 е означено като 7, седмо като 8 и т.н. Аз съм свалил файловете с карти за разни лампи-500 броя от чешки сайт и съм сигурен че картите са верни,но след разпечатване на моя принтер размера им е по-малък и отворите за щифтовете не съвпадат. Има само една примерна карта , която след принтиране съвпада на контактното поле. Налага се най-напред да принтирам нея-т.е. празната- и след това по една от 500-те да направя точните отвори за щифтове. Те няма да са 500 броя, защото аз не съм фараончето с 2000 броя лампи, моите не съм ги броил, пък и не е нужно.Аз ги оценявам по външни и други по-съществени признаци.Лампомерът е нужен повече на търговци и то отговорни търговци, не търгаши и такива опитващи се да продават в Ebay.Аз също съм продавал там,ползвайки посредник и за да не съсипя рейтинга му винаги съм пращал клип с работа на лампата и на работещ усилвател или радио.