| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Нещо непознато за мен?  (Прочетена 2425 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ahedproductions

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1987
  • Населено място: София
  • LZ1SWE
Re: Нещо непознато за мен?
« Отговор #15 -: 04 Февруари, 2019, 12:16:11 »
Това в щепсела идеята му е да изолира дължината на мрежовия кабел, за да не излъчва самия той, както от другата страна го загражда входния филтър и феритната тръба. Много е умно, че е сложен, обърнато е сериозно внимание. Защо не го оставиш и него на място, има как да се направи? Има едни по-дълбочки щепсели за удължители, в такъв ще има място и няма да се вижда.
« Последна редакция: 04 Февруари, 2019, 12:29:15 от ahedproductions »
Лаборатория по електроника и радиотехника "Етер"

Неактивен slavi

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1201
  • Населено място: Ботевград
« Отговор #16 -: 04 Февруари, 2019, 12:53:30 »
Благодаря на всички, да не ви изреждам поименно! Ще го вържа преди феритниия, пък както се казва,  ако не помага няма и да пречи. А относно това дали ще вкарам смущения в блока ви припомням клипа от лятото с червения Грундиг бой. То и в момента гърми и трещи отвсякъде, та дали ще притуря още, май е все тая. Май с моя тиристорен регулатор, който ползвам при минусови температури за подовото отопление мога да претендирам за сериозен смутител! Но, Биляне спокойно, в блока където сме над 50 семейства, само аз слушам радио цял ден, е на УКВ, но съседите или нямат въобще радиоприемник или масово от сутринта пускат телевизора....
0888981645, 072365106

Неактивен pansim

• Квантов генератор
  • Публикации: 634
  • Населено място: Сандански
« Отговор #17 -: 04 Февруари, 2019, 12:53:59 »
Това в щепсела може смело да го махнеш, независимо какво са писали колегите.
А за да не съм голословен - опитай с някое радио у дома дали има или не разлика със или без този филтър в щепсела. Убеден съм че разлика няма да има.
Към Билян - смяташ ли че едно такова маломощтно захранване може да ошуми целия квартал? Защото моите практически наблюдения са други, даже и без филтри. Опита е проведен с импулсно захранване с мощност около 70 Вата изградено с ТОП 256 и без никакви филтри по високата част. Единствено в стаята успях да "хвана" с радиоприемника нещо. За съседи и квартал - абсурд.
Поне това показа при мен. За други конструкции не отговарям.
http://iza99.com/
Българска заваръчна техника с 5 години гаранция
Ремонт на заваръчно оборудване - 0887607722

• Адронен колайдер
  • LZ1SWE
« Отговор #18 -: 04 Февруари, 2019, 12:56:42 »
В мазето ми имаше едно импулсно на кабеларките, захранващо един суич, смятай няколко вата. Като го махнах и сложих на негово място читаво шумотевицата ми намаля с 60% у нас! А да не говорим че тоя боклук се чуваше и НАВЪН В ДВОРА с феритната антена на Соколчето. Това е моя опит. Ако няма драма при него супер - да пробва! :)

Неактивен slavi

• Адронен колайдер
« Отговор #19 -: 04 Февруари, 2019, 12:59:49 »
Впрочем, това дето казва Билян ми се въртеше в главата, интуитивно, не съм специалист, но нали нищо не е случайно, особено при сериозните потребители. Нещо ми хрумна, но по-късно.
0888981645, 072365106

Неактивен slavi

• Адронен колайдер
« Отговор #20 -: 04 Февруари, 2019, 14:47:38 »
Готово!
Първо, горе да се чете "сериозните производители", да гледам като публикувам!
Второ, по-важното:мисля, че стана добре?! Почти оригинал  :D
На снимките се вижда как постъпих и то, с обикновен шуко (е, някакъв немски). Одеве си викам, а бе, като пенсионер си нямаш друга работа и вместо да експериментирам, изследвам, въобще да откривам топлата вода, по-добре направо да го направя.
Отново благодаря на всички отзовали се, май имаше смисъл?! И да приключваме темата...
Е, ако имате забележки ще ги приема.
0888981645, 072365106

Неактивен Любо Божков

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1659
  • Населено място: с. Ресен общ. В.Търново
« Отговор #21 -: 04 Февруари, 2019, 15:19:41 »
 :good:

• Адронен колайдер
  • LZ1SWE
« Отговор #22 -: 04 Февруари, 2019, 15:21:54 »
 :good:

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |