| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: моят Правец 32 :)  (Прочетена 1824 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен FAMICOM_87

• Квантов генератор
  • Публикации: 964
  • Населено място: София
моят Правец 32 :)
« -: 01 Февруари, 2019, 20:41:45 »
 :master2:
Ето какво си спретнах :
MB: Socket 7 model: tx100
CPU: Pentium MMX 233MHz
RAM: SDRAM 256MB
HDD: HP 10GB
FDD: 1.44МБ 3,5" ; 360К 5,25"
CD-RW 40x
VIDEO: S3 Trio64V+ 2MB
3D Accelerator : Voodoo2 12MB
SOUND: Sound Blaster AWE64 Gold
LAN: Winboand W89C940 PCI RJ45 & BNC 10 Mbit/s
Other: ISA PCMCI controller

Ще инсталирам и един  Windows XP

Неактивен iss

• Квантов електрон
  • Публикации: 207
  • Населено място: SF
Re: моят Правец 32 :)
« Отговор #1 -: 01 Февруари, 2019, 21:34:02 »
Браво и честито! :)

... и една градивна критика: сложи му една планка да закрие незаетия отвор отзад - така ще добие пълна завършеност.  8)

PS: къде му е RESET бутона?

Неактивен FAMICOM_87

• Квантов генератор
« Отговор #2 -: 01 Февруари, 2019, 21:40:14 »
Браво и честито! :)

... и една градивна критика: сложи му една планка да закрие незаетия отвор отзад - така ще добие пълна завършеност.  8)

PS: къде му е RESET бутона?

хихи , ще ти издам една малка тайна, тази дупка от зад всъщност е черна планка  :rofl: останала ми от Правец 16ката щото там съм упгрейдвал с допълнителни платки  8)
Няма ресет бутон щото неща да дупча кутията , дори говорителчето не е вързано още щото накрайника му е друг ще си направя преходник :)   :master2:
 благодаря за коментара  :hi:

Неактивен Gabo

• Собственикът на Sandacite.com
  • Администратор
  • Квантов генератор
  • Публикации: 649
  • Населено място: Пазарджик
    • https://www.nesiprav.com
« Отговор #3 -: 01 Февруари, 2019, 21:56:15 »
Няма ресет бутон щото неща да дупча кутията
Като идея, над CD-то гледам има празен панел, що не сложиш едно изкормено CD и на копчето да му вържеш RESET-a :) Хем няма да нарушава визията, хем ще имаш така нужния бутон  :master2:

Неактивен FAMICOM_87

• Квантов генератор
« Отговор #4 -: 01 Февруари, 2019, 22:06:39 »
Добра идея благодаря.Да трябва, да помисля за визията как точно да стане,дали с панел от CD или нещо друго, ако ми хрумне :) иначе този панел беше бял и пожълтял, CDто също ,а шейната на малкото флопи беше сива на цвят, та всички тези елементи ги пръснах савтоспрей за бъмпери и се полочиха перфектно :) по-черни станаха и от 2те флопита, който са си от черна пластмаса  :disk:  :)
Има обаче конструктивен проблем, вътре металната "пейка" на която седят устройствата има прорези за винтовете обаче несъвпадат и съм пред дилема ,дали да я дупча на правилите стандартни места , да я оставя да си се лашкат в бестегловност ,или да мисля някаква друга система на закрепване  :writer:

П.С
Ако не ме лъже паметта, мисля че има и хедърче за турбо бутон, (да сокет 7 бяха от последните с такава функция дъна) та 2 копченца трябва да се имплементират  :blum1:

Неактивен help40

• Квантов електрон
  • Публикации: 253
  • Населено място: Варна
« Отговор #5 -: 02 Февруари, 2019, 00:55:56 »
Браво , много яко е станало ... 
както казват по-горе имаш едно празно капаче, може направо там да сложиш бутон ресет ... и някакви други конектори даже , като USB ...

П.С. Не искам да ти пълня темата ама ... и аз се опитвам да си сглобя някакъв як стар компютър ... и доста се чудех , дали трябва да е Пентиум "единичка" или някоя 486 на 120Mhz (133Мхз) ... 
като в 486 ме привлича наличието на бутон турбо , тъй като кутията(също десктоп, но не от правец) в която искам да го сложа е с бутон за турбо  ....
Явно ще трябва да си сглобя няколко компютъра , няма да стане с един ....
Внимание! Противникът подслушва!   
Как да контролираме Вселената, без да привличаме вниманието на санитарите

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3325
« Отговор #6 -: 02 Февруари, 2019, 16:15:02 »
Просто красота. Не слагай нищо повече от преде идеален е, освен ако не намериш примерно Шеина с охлаждане за Харддиск на тоя 5.25 слот да боднеш или ПАнел за Audigy звукова карта , или някое водно охлаждане .

А за ресет бутона отзад на свободната метална планка... и си готов

Тоя комп между другото може да го охлаждаш пасивно - процесора като му боднеш някой масивен медно алуминиев радиатор от s370/462 с термопаста даже без вентилатор  никога няма да усети температура
Форум Сандъците Forum Sandacite
http://www.sandacite.com

Неактивен FAMICOM_87

• Квантов генератор
« Отговор #7 -: 02 Февруари, 2019, 19:54:01 »
благодаря за идеите и отзивите , хрумна ми за панела горе долу как да стане, като се хвана да го направя ще покажа снимки  :master2: :)

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |