Точно така! Макар, че сега той писа че има и 15 000 микрофарада на 100 волта. По един такъв на рамо следва да му свърши идеална работа. И без това за тази мощност стойността ми се струва подобаваща. Относно плавния старт и зареждането - действително за такива мощности не бих препоръчал термистор. Не че не става де! И да, ще се нагрее докато работи, и точно това е смисъла, нагрява се, съпротивлението му спада значително и постига баланс. Но не съм сигурен за тази мощност какво ще му трябва като термистор. Другия вариант е чрез резистор или RC група в първичната която да се шунтира. Оразмеряването не е критично, и изобщо не е проблем, но съдейки по желанието да слагаш неполярни кондензатори в изхода на прост изправител, ме навежда на съмнения дали ще се справиш и с тази схема.
И малко защита за кондензаторите Тесла. Това са може би едни от най-добрите електролити соц производство. Супер надеждни са и показват отлични параметри дори след 50+ години. Така, че след малко формоване за всеки случай са си отличен избор. Но в случая мисля той спомена, че има доста по-подходящи кондензатори за този проект.