| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Някой правил ли е пренавиване намотка на динамик от Филипс ?  (Прочетена 715 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен lager

• Квантов генератор
  • Публикации: 928
  • Населено място: село Обидим, обл Благоевград, общ. Банско
Налага ми се да свърша доста неприятна работа-развиване и пренавиване намотка на динамик от Филипс 42А.
Както е известно жицата е около половин килограм.
Реших да си спестя пренавиването, като си направя предварително макара по оригиналните размери.
Мисля, че ако открия тръбичка със същия диаметър няма да е трудно да сглобя макарата.
Имам комплект навивачки от киномашина "ПЛЕВЕН" и като им сложа подходящи дървени трупчета ще мога да направя развиването и пренавиването наведнъж.
Ако някой колега го е правил по този начин да сподели опит.
« Последна редакция: 08 Ноември, 2018, 22:06:16 от Gabo »

Активен chav_chav

• Квантов генератор
  • Публикации: 630
Re: Имам идея или някой правил ли го е по този начин
« Отговор #1 -: 08 Ноември, 2018, 14:51:06 »
Като се налага пренавиване,ще се наложи и смяна на жицата.Имаш ли?Ако искаш само да му чуеш звука остави бобината  като дросел и закачи един обикновен високоговорител.

Неактивен lager

• Квантов генератор
  • Публикации: 928
  • Населено място: село Обидим, обл Благоевград, общ. Банско
« Отговор #2 -: 08 Ноември, 2018, 18:35:37 »
От какъв зор трябва да сменям жицата? Най вероятно е прекъснал извода от вътрешната страна. Изолацията на жицата е здрава, даже и да има прекъсване спойвам, изолирам и продължавам.

Активен chav_chav

• Квантов генератор
  • Публикации: 630
« Отговор #3 -: 08 Ноември, 2018, 21:57:31 »
А,извинявай.Аз помислих ,че имаш окъсяване.Ама и ти никъде не пишеш защо ще я пренавиваш.Ако е с оригиналния цвят на лака,няма потъмняване ще стане пренавиване.Само търпение!Аз в момента съм разглобил мрежовия на един осцилоскоп и чакам да ми дойде "втория акъл на българина" за да почна да го навивам вече.

Неактивен Gabo

• Собственикът на Sandacite.com
  • Администратор
  • Квантов генератор
  • Публикации: 649
  • Населено място: Пазарджик
    • https://www.nesiprav.com
Колеги, не МОЛЯ, щото е описано в Правилата на форума, слагайте РАЗБИРАЕМИ заглавия на темите си.
щото заглавието "Имам идея или някой правил ли го е по този начин" ми навя доста интересни асоциации, но влизайки (като Администратор разбира се) да видя темата, останах крайно разочарован, ставало дума за мързеливо пренамотаване на говорители, дето на всичкото отгоре не се знаело, дали не са скъсани ...
Ще ми е жал, даже ще плача, но следваща такава тема ще лети.....

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |