Тия апарати не подлежат много на ремонт, В основни линии всичко е проблемно по тях..
Електролитните кондери- всичко за смяна.
Сленовия изправител и той за смяна с диод + як резистор.
Неполярните кондензатори- всичко с утечки и те за смяна.
Резисторите прекъсват по няколко начина, пробиват, итн.. и те за смяна.
Тхо, масово проблеми и ремонтирани.
Кинескоп-никакъв ресурс не само заради старта технология ами заради безкрайно количество шитави рмнонти още на времето.
Цокли на лампите-всичко за смяна.
Проблемни лампи- тия на ТХО . и НЧУ.
Каналния превключвател с всичките му елементи вътре става бясно проблемен в момента, когато телевизора види жега и почне да се ползва по-често.
Имал съм щастието да си загубя времето с няколко бройки от Мрежовата "Опера3." Научих много, както и начуих че офазяване не може да ме ликвидира.. Ама не бих си го причинил никога повече , щото не знам следващия път дали нема да ми е последен.
Хич не се занимавай да го ровиш повече, състоянието до което си го докарал е повече от задоволително, от тука нататък пътя е само нерви и трошене. Сложи го на шкафа и му се радвай.
Това не е за ползване , те на времето като са били нови сервизния техник е идвал да ги ремонтира по 2 пъти в месеца пък сега като са стари какво остава...
Тоя телевизор имаш шанс за пълна реставрация, само ако имаш знанието и опита да ремонтираш кинескопни телевизори, та били те от ново поколение и Имаш осцилоскоп + 100* сонда за него и може да работиш с него. има няколко схеми за него читави другото е шит. Има различни вариации на изпълнението на различните модули. Едиственото ти спасение са осцилограмите. Тр да имаш и един генератор на тестови сигнали + 1000волтов стрелкови мултимер , за предпочитане унигора със защититте или някой руски от лежащите варианти, И капацитетомер с измерване на ЕСРи утечки, Честотен генератор на високи честоти. + Разделителен трансформатор, Щото иначе офазяването ти е в кърпа вързано.
Следващия път като седна да се занимавам с такава опера, ще е само при налични горните уреди. + задължително резервно ТХО и цял нов набор от лампи. И пак гарантирам, че ще са мъки.
По лесно е да седнеш да прочетеш теорията и сам да си изградиш на едно празно шаси лампов телевизор. ПП горе долу толкова знания ти трябват и за да ремонтираш успешно операта.
Та остави я да си почива , тя се е наработила.
Относно хора, които имат уменията и апаратурата да ти ремонтират или даже реставрират такъв телевизор: Bengata, Милен. Но тези хора няма да седнат да се занимават за жълти стотинки. Уменията си искат кеш. Докато интелекта не започне да се цени и да се заплаща, вместо да се мисли ка да се мине тънко, нищо няма да е наред по нашите ширини.