Ясно е, че имаш нужда от малко разяснения...
Това кръглото, дето е 26 Ом, е термисторът на веригата за размагнитване. Щом има 2 крака, а не 3, както е по схемата, значи схемата не е същата. Но това не е така важно, защото за да поправиш това захранване, не ти е нужна толкова схемата, колкото ПДФа на 3842 и най-вече разбиране на начина му на работа.
Ще опитам да ти синтезирам 'смелена' есенцията. На 7ми крак се подава захранващото напрежение. Чипът има 2 състояния - работещо и изключено. Когато е в 'изключено', практически не консумира никакъв ток. Когато включиш телевизора, чипът е в изключено състояние. През зарядните резистори от 300В или към едното от рамената на греца започва да се зарежда електролитния кондензатор, свързан на 7ми крак. Напрежението постепенно расте, нищо не го ограничава. Когато обаче стигне 16В, чипът преминава във включено състояние. Това значи, че на 8ми крак се появяват 5В, на 4ти крак се появява трионообразно напрежение, а на 6ти излизат (при условие, че на 3ти има 0В) импулсите за гейта на крайния транзистор. Чипът започва да консумира ток, който е доста по-голям от този през зарядните резистори, в резултат напрежението на 7ми крак започва да спада. Ако спадне под 12В, чипът отново минава в изключено състояние, кондензаторът пак почва да се зарежда, чипът пак се включва и описаното се повтаря до безкрайност...Би трябвало обаче след включването на чипа и появата на импулсите на изхода, захранването да заработи и изправителят за захранване на чипа да осигури навреме напрежение, което не спада под 12В, така чипът си остава включен. Тук е важно да се каже, че за да се случи това, е нужно кондензаторът на 7ми крак да е здрав, за да държи в себе си достатъчно енергия. От тук и една от основните причини за дефект на това захранване - остаряване на този кондензатор. И още нещо - напрежението на 7ми крак при търсене на повреда не се мери с мултицет, а се гледа с осцилоскоп... Трябва да няма пулсации.
Първата ти работа е да смениш кондензатора. Тогава, ако няма ефект, може да подадеш на 7ми крак от външно захранване (при изключен от мрежата телевизор!)повече от 16В - примерно 17. Тогава ще видиш дали на 8ми крак ще излезе референтното напрежение и на 6ти - импулсите. Така ще разбереш дали чипът е здрав...