Може и да стане, но полевака е малко по-неустойчив на пикови претоварвания от тиристора.
На мен само ми се губи малко идеята в глобален план. През тиристорите зареждаш само или разреждаш кондензаторите? И кога точно се получава паразитното отпушване на тиристора? Един резистор гейт-катод следва да свърши работа. Отпушването е по-притеснителния процес - нарастването на тока през тиристора не трябва да превишава една определена стойност dI/dt. Ако я превиши има сериозен риск тиристора да се повреди. При разряд на кондензатор вероятността да се превиши е много голяма, за това аз лично винаги поставям в такава схема последователно на тиристора индуктивност да кажем 0.5 - 1 микрохенри да позабави нарастването на тока през елемента. Върши отлична работа. Добре е да се пресметне и пиковия ток през тиристора, който също дори за кратко не е желателно да се превишава. Даден е в дейташийта, добре е паразитните съпротивления в схемата да ограничават този ток. Ако не, може да се наложи и поставянето на последователен резистор с малка стойност и използване на нужния брой тиристори. Евтини са, и може да си позволи човек да използва 5-6. Е, зависи дали не искаш да използваш някои стари за килоампери, тогава със сигурност няма да ти трябва такова ограничение. Успех! Дай повече подробности и ще се радвам да помогна!