Аз пък му намерих кулая. Преди време ако помните продадах за 10лв. два кашона с 42кг. съдържание. Наскоро подарих още 16кг. натурии. Няма смисъл да ги пазя. Аз също установих, че когато тръгна да правя нещо също купувам нови елементи. Макар в толкоз натории да имам всичко. Но един ден търсене на чарк дето струва 10 съпротивления 5ст. на магазина не си заслужава. А що се отнася за ценните метали. За да има смисъл трябва да имаш поне един тон скрап за да е ефективно и на печалба това дето ще вадиш. Иначе себестойноста на процеса е по скъп от ценните метали дето ще извадиш. Айретен, че това може да ти струва зъбите и други сериозни здравословни проблеми. Това го знам от човека, който изкупува електронната скрап на цяла северна България и не е шега. Дори така известните на всички сребърни пъпки от релета са толкова мръсно сребро, че след пречистване остава половината и по-малко чисто сребро. Апък стойноста му около 1лв. за грам спрямо цените на киселините за да го извадиш и претопиш?
Иначе до преди 10г. какво правех. Като ми попадне някоя платка. Веднага я разкулачвах и подреждах частите в кибритени и цигарени кутии по стойности. Така обемисти неща не пазех. Но с навлизането на смд технологията видях, че е излишно. То не можеш на такава платка да сложиш друго. А в днешно време както правят техниката да не може да се поправи нарочно. Съвсем се обезмисля нашата професия. Да за сандъците си трябва да имаш чаркулаци защото няма от къде да си ги купиш вече някои неща, факт.