Струва ми се, че авторът на темата заслужава повече доверие. На една от снимките на шасито отдолу се виждат 4 бобини, които приличат на входни и осцилаторни за КВ и СВ. Не се предполага в линеен приемник да има подобни, там се очаква да има директна връзка на променливия кондензатор с въпросните филтри, но такава по-скоро не се вижда. Механичното разположение на елементите е като за суперхетеродинен приемник. И за какво му е октод или хептод на линеен приемник...
Понеже се пита какво трябва да се направи с филтрите - ами трябва да се отворят, за да се види какво не е в ред и какво е устройството им въобще. Това нито е страшно, нито фатално. То е ясно, че после всичко ще се настройва наново, значи няма нищо за губене.
На мен ми е интересно дали този спектрален анализатор изследва филтрите поотделно или примерно се изследва целият МЧУ заедно с лампите как работи като цяло. Също се очаква във всеки един филтър да има по 2 кръга, свързани само поради неголямото разстояние на бобините една от друга, значи общо 4 трептящи кръга. Всичките ли не работят?
То какво значи един трептящ кръг да не работи - това е възможно колкото може да не работи примерно едим стол...
Може да има късо съединение или прекъсване в бобината или в кондензатора. Може да има замърсявания,влага или други от сорта, които предизвикват утечки и загуби и като цяло нисък качествен фактор на кръга...