Аз не съм специалист, но независимо от всичко което се говори за УКВ-блоковете, преправял съм поне десетина които работят много добре. Сменял съм елементите които са посочени в таблицата на схемата и понякога се нуждае от донастройване на бобините кото са на самия блок, а и понякога на основната платка ако са разстроени преди това. Примерно на снимката долния ляв блок е от "Б216", когато се сменят елементите, за да се нагласи по-точно обхвата, се завърта Л4, след това ако има нужда Л3. Другите три бобини се въртят за да се подобри качеството на приемането. Слагал съм блок от "Б216"-преправен, на "Б211" като го изолирам от шасито (има три гумени демпферчета), защото на "Б211" плюса е на шаси. Най-важното при подмяната на елементите са кондензаторите с капацитет от пикофаради. За препочитане е да бъдат от този вид "тръбичка", другите имам някаква индуктивност и блока няма да работи. Мисля, че сме го обсъждали това и друг път. Така и така са свалени вече блоковете, пробвай на този долния отляво, трябва после да си бъде в алуминиевия корпус с капачката.