Най-хубаво свирят говорителите от първата снимка. Ако не се лъжа са 4 ома на 2 вата. Преди години, когато хората масово изхвърляха ламповата си техника се сещам, че се бях натъкнал на една кутия от телевизор на която бяха останали само два такива говорителя вътре. Сещам се, че тогава ходех с отверка и клещи в джоба
и ги развих естествено и ги прибрах. Сигурно около 5 години ми свиреха вързани за компютъра за един 10 ватов усилвател, сложени в кутии от обувки.
Много хубав звук и здрава изработка - толкова време да изкарат на 10 ватов усилвател без да изгорят... Даже още ги пазя, но са в лошо състояние, но ми се свидят да ги изхвърля.
Мен ме дерзае друга тема в момента за наскоро прекратено излъчване на сигнал по кабелна мрежа. Мрежата е подземна и няма никакви въздушни линии. От радио възела обаче казват, че за съжаление сигналът за въпросния район не може да се възстанови. Обаче през деня когато трябва да върви сигнал, когато си допра ухото до радиоточката се чува брум като от включен усилвател, без сигнал. От къде може да идва въпросния ток?