| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Схема за лампов усилвател  (Прочетена 60968 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3557
  • Населено място: Варна
Re: Схема за лампов усилвател
« Отговор #75 -: 25 Март, 2014, 21:09:41 »
EC360 лоша ли е,малко хора я познават  :) Случайно имам двечки :drinks:

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3325
  • Населено място: София
« Отговор #76 -: 26 Март, 2014, 01:05:11 »
тука има по темата за 360ката

http://www.bgaudio.org/forums/viewtopic.php?f=9&t=1095

или ето ти точните данни:

Цитат
Heizung: 6,3 V und 1,9 A oder 12,6 V und 0,95 A, indirekt
Anodenspannung: 60 V
Anodenstrom: 200 mA
Gitterspannung: -7 V
Steilheit: 20 mA/V
Durchgriff: 40 %
Verstärkungsfaktor: 2,5-fach
Innenwiderstand: 120 Ohm

ще иска голям траф за тез 200ма и ще свири слабо със само 60в анодно... И усилването и е нкакво 2.5 пъти, иска и корав предусилвател.

« Последна редакция: 26 Март, 2014, 01:11:52 от Pichaga933 »
Форум Сандъците Forum Sandacite
http://www.sandacite.com

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #77 -: 26 Март, 2014, 19:50:48 »
Днес бях дърводелец :D шкурих и лакирах.Тамагочито вече има крачка.Само предните,задните още не са готови :)

Неактивен radio-hobi

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1057
« Отговор #78 -: 26 Март, 2014, 20:14:41 »
Мале , мале то е красота то е чудо.  :good:
Крачетата от какво са ?  8)

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #79 -: 26 Март, 2014, 20:19:30 »
Крачетата са "Home made" направи си сам.Плексиглаз ,тънкостенна алуминиева тръба боядисана черно.Такава имах :) и вътре в плексиглаза дупка.В нея залепен син светодиод от газова запалка :) отдолу гумени кръгчета за да не се пъразля и да не драска по масата.

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #80 -: 26 Март, 2014, 22:09:14 »
Да попитам каква схема ползваш за индикаторите, като къде си ги заакчил и всичко? Понеже и аз сега мисля един индикатор ама нещо не съм доволен от схемите дето до сега съм пробвал, а те не са малко...

Това е схемата последно,иска около 10-15 волта преди диодите.Може на анода на предусилватела,може и на анода на 6П6С.Според както е удобно,по добре е на анода на крайната пред резистор 200 к.Тогава обаче ще се наложи 4.7 м да го смениш с около 100к.

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #81 -: 26 Март, 2014, 23:24:28 »
Като качиш разни работи по анодите и винаги се чува... вместо тия бавни 1н4007 сложи шотки диоди или UF най-малко.

Моя го вързах вчера след разделителния кондензатор между 2 те стъпала , тоест на 1 ва решетка на крайната лампа. Нищо не чух като влияние... индикирам всичко, няма филтър за ниски, ама то е 6е5с, та тоя малък триъгълник като го видя да мърда си е голям кеф... Има ли друг индикатор на октален цокъл с по-голям размах на индикацията/ножа ?

Активен ONZI

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1039
  • Населено място: Севлиево
  • Митко Матев 0886739549
« Отговор #82 -: 26 Март, 2014, 23:48:56 »
EM71 ми харесва но няма откриване.

http://www.tubeclockdb.com/media/kunena/attachments/589/Hexenkche.jpg

Неактивен Chervenoarmeec

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 67
« Отговор #83 -: 26 Март, 2014, 23:58:19 »
EM1 и EM11 са много красиви, ако някой си намери такава и проблема е в намирането на цокъла, мисля че имам един такъв - подарявам го, ако някой има мерак да прави нещо :) Аз имам и от двете, но не искам да ги "похабявам" за лампови усилватели, по-добре да се реставрира някое старо радио с тях, което да се включва от дъжд на вятър, че при редовно ползване за 2-3 години си отиват.

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #84 -: 29 Март, 2014, 20:57:03 »
Неудобни според мен за тоя тип конструкция.Има вариант с EM84 обаче ми се струват прекалено модерни.Освен това ще трябва да пробивам нови дупки за закрепването на цоклите тъй като екрана ще бъде завъртян спрямо предната част.Имам EM1 и EM4 в добро състояние,не ми се слагат там обаче,може да свършат добра работа за някой ценен радиоапарат.Сега търся тънък шперплат от този който ползват авиомоделистите за предния панел.Пробвах с алуминиев панел обаче не ми хареса.Дървото повече ми харесва.

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #85 -: 30 Март, 2014, 17:07:26 »
Що просто не сложиш една летвичка като страничните ама по-ниска, за преден панел и толкоз ?

Относно дизайна. Тъй като отгоре всчико ти е в двустранна симетрия, трабва и преднияпанел да е така. Тоест, 2 еднакви врътки, една в ляво, ена в дясно, на еднакви разстояния от външните ръбове. Или едн цвнтрална  и 2 колючета   по едно от всяка страна.

Асиметричното разположение както са ти сега отворите на  алуминиевия панел няма да тича.

Активен ONZI

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1039
  • Населено място: Севлиево
  • Митко Матев 0886739549
« Отговор #86 -: 30 Март, 2014, 17:40:42 »
Върху алуминиевият панел можеш да залепиш имитазия на дърво.
Едни хартиени рула колкото тапетни ролки.
Преди време ги видях да ги ползва един Латвиец Ромас се казва.Изглежда приемливо.

Неактивен Chervenoarmeec

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 67
« Отговор #87 -: 30 Март, 2014, 19:20:30 »
Усилвателя изглежда добре, особено с индикаторите 6Е1П, на мен те са ми любимите. И с окталните става красиво, но трябва да се монтират на челната страна и то майсторски. Иначе съм съгласен с Пичагата, по-добре е всичко по предния панел да е симетрично. Можеш да добавиш също и един входен селектор с поне 2-3 входа.

Между другото от Литва е Ромас и е много известен по руските форуми. Има доста интересни клипове в Ютуб, който иска да ги разгледа :)

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #88 -: 30 Март, 2014, 19:34:15 »
 Ромас Зернис от Утена го познавам :),той повече се занимава с регенеративни приемници.
Входните гнезда са отпред,заедно със стерео потенциометъра.Толкова там.Не харесвам претрупаните входни панели.

Добре че ме подсетихте за Рома,сега му писах в http://hiend.borda.ru/ и го поканих тук :drinks:
« Последна редакция: 30 Март, 2014, 19:49:54 от lz2xl »

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #89 -: 30 Март, 2014, 20:09:02 »
Абе те хубаво са отпред, аз обичам да ги слагам отгоре отпред  :crazy: ама сложи потенциометъра центарлно а чинчовете от 2-те му страни да има симетрия, на един нов дървен панел че тоя крив халумин хич не пасва на останалото .

Даже от същтата дъска за страниците ако имаш още и направиш баш същия преден панел като страничните, пак ще е гот.

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |